Ringen

informatie over ringen.

De NBvV levert alle benodigde officiële ringen voor volièrevogels en is van overheidswege aangewezen als leverancier van ringen voor beschermde soorten.

U kunt bij ons ringen bestellen via https://ringennbvv.nl/. Rechtsonder op elke pagina van deze website vindt u deze link ook.

De eerste keer dat u hierop klikt wordt u gevraagd om een account bij ons aan te maken. Leden kunnen dit doen met de door ons aan hen verstrekte gegevens (kweeknummer, afdelingscode). Deze vindt u op de adreswikkel van ons maandblad en op uw lidmaatschapsbewijs. Tevens vragen wij u een wachtwoord en een uniek mailadres op te geven. Naar dit mailadres sturen wij u de status van uw bestelling.

Let op: bent u GEEN LID? Dan moet u eerst contact opnemen met het bondsbureau, zodat wij u een kweeknummer toe kunnen wijzen. Zonder kweeknummer kunt u geen account aanmaken.

 

Prijzen van de ringen vanf 1 april 2022 Minimum aantal Leden en Verspreide leden Niet-leden
Prijs per stuk
Volledig gekleurde alumimum 10 stuks € 0,30 € 1,30
Volledig gekleurde ringen voor Europese Cultuurvogels en overige beschermde soorten 10 stuks € 0,40 € 1,40
Aluminium ringen (blank aluminium in grote maten) 10 stuks € 1,00 € 2,00
Roestvrij stalen ringen 5 stuks € 2,00 € 3,00
Spoedbestelling: basisprijs ring plus € 1,- per ring extra.

Voor elke ringenbestelling wordt per bestelling € 6,50 administratie- en verzendkosten in rekening gebracht.  Wanneer u ringen voor “gewone vogels” en Europese Cultuurvogels/overige beschermde vogels gelijktijdig bestelt, bent u uiteraard maar 1x de administratiekosten verschuldigd.

Kleur van de ringen.

Deze volgen de internationaal vastgestelde COM-standaard en zijn voor de komende jaren:

2022 – bruin
2023 – blauw
2024 – rood
2025 – zwart